Panna cotta cu biscuiti si fructe
PrinteazaPanna cotta cu biscuiti si fructe din: smantana, lapte, zahar, gelatina, biscuiti, unt, fructe, ciocolata.
- 450 ml smântână dulce
- 200 ml lapte
- 60 g zahăr
- 20 g gelatină
- jeleu de fructe
Decor:
- biscuiţi
- 2 linguri unt topit
- fructe
- ciocolată
Mod de preparare:
Se încălzesc laptele cu smântână, apoi se adaugă zahărul şi esenţele şi se lasă la fiert cca 1 minut.
Când compoziţia a căpătat o consistenţă mai densă, se ia de pe foc şi se lasă la răcorit, apoi se adaugă gelatina.
Se amestecă cu telul. Se adaugă jeleul. Se sfărâmă biscuiţii digestivi şi se amestecă cu cele două linguri de unt topit, până când se leagă compoziţia.
Se aşază biscuiţii pisaţi într-un recipient transparent apăsând uşor cu lingura să se uniformizeze stratul.
Peste biscuiţi se toarnă pana cotta în straturi, având grijă să se lase la întărit până când se pune următorul strat.
Pofta buna!