Panna cotta cu ciocolată şi cafea

Printeaza

O reteta delicioasa de panna cotta cu ciocolata si cafea din: lapte, smantana dulce, zahar, ciocolata menaj, espresso si folii de gelatina.

Ingrediente:Panna cotta cu ciocolată şi cafea

pentru panna cotta:

  • 200 ml lapte
  • 200 ml smântână dulce
  • 30 g zahăr
  • 200 g ciocolată menaj
  • 1 ceşcuţă cu espresso îndulcit
  • 2 folii de gelatină

 

Mod de preparare:

Toarnă într-o cratiţă laptele, smântână şi zahărul şi pune-le la fiert. Adaugă espresso îndulcit şi gelatina înmuiată în apă rece şi stoarsă. Amestecă bine şi lasă să se răcorească puţin. Intre timp, toacă mărunt ciocolata cu cuţitul şi încorporeaz-o în laptele călduţ, amestecând cu telul.

Umple cu această compoziţie 8 forme metalice îmbrăcate pe interior cu folie alimentară. Pune desertul în frigider şi lasă-1 cel puţin 3 ore. Serveşte panna cotta decorată după preferinţă (fructe, frişcă).

Panna cotta cu ciocolată şi cafea

Panna cotta cu ciocolată şi cafea

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.