Terină de Fructe de Mare. Combinând diverse fructe de mare într-o textură fină și aromată, această terină poate transforma orice masă într-o experiență culinară memorabilă. Este nu doar un deliciu pentru papilele gustative, dar și un festin vizual. Ingrediente Creveți (200 g): Creveții sunt o sursă excelentă de proteine slabe și oferă o cantitate importantă […]
Panna cotta cu ciocolată şi cafea
PrinteazaPanna cotta cu ciocolata si cafea din: lapte, smantana dulce, zahar, ciocolata menaj, espresso si folii de gelatina.
Ingrediente:
pentru panna cotta:
- 200 ml lapte
- 200 ml smântână dulce
- 30 g zahăr
- 200 g ciocolată menaj
- 1 ceşcuţă cu espresso îndulcit
- 2 folii de gelatină
Mod de preparare:
Toarnă într-o cratiţă laptele, smântână şi zahărul şi pune-le la fiert. Adaugă espresso îndulcit şi gelatina înmuiată în apă rece şi stoarsă.
Amestecă bine şi lasă să se răcorească puţin. Intre timp, toacă mărunt ciocolata cu cuţitul şi încorporeaz-o în laptele călduţ, amestecând cu telul.
Umple cu această compoziţie 8 forme metalice îmbrăcate pe interior cu folie alimentară.
Pune desertul în frigider şi lasă-1 cel puţin 3 ore. Serveşte panna cotta decorată după preferinţă (fructe, frişcă).
Panna cotta cu ciocolată şi cafea
Pofta buna!
Campari Tonic: o băutură simplă și rafinată, cu origini italiene, perfectă pentru cei care iubesc amestecurile ușor amare și răcoritoare. Aceasta este o alegere excelentă pentru un aperitiv sau pentru momente de relaxare într-o zi caldă. Campari, un lichior italian amar, este bine cunoscut pentru notele sale de citrice și plante aromatice, iar atunci când […]