Panna cotta cu ciocolată şi cafea
PrinteazaO reteta delicioasa de panna cotta cu ciocolata si cafea din: lapte, smantana dulce, zahar, ciocolata menaj, espresso si folii de gelatina.
pentru panna cotta:
- 200 ml lapte
- 200 ml smântână dulce
- 30 g zahăr
- 200 g ciocolată menaj
- 1 ceşcuţă cu espresso îndulcit
- 2 folii de gelatină
Mod de preparare:
Toarnă într-o cratiţă laptele, smântână şi zahărul şi pune-le la fiert. Adaugă espresso îndulcit şi gelatina înmuiată în apă rece şi stoarsă. Amestecă bine şi lasă să se răcorească puţin. Intre timp, toacă mărunt ciocolata cu cuţitul şi încorporeaz-o în laptele călduţ, amestecând cu telul.
Umple cu această compoziţie 8 forme metalice îmbrăcate pe interior cu folie alimentară. Pune desertul în frigider şi lasă-1 cel puţin 3 ore. Serveşte panna cotta decorată după preferinţă (fructe, frişcă).
Panna cotta cu ciocolată şi cafea
Pofta buna!