Panna cotta cu ciocolată şi cafea

Printeaza

Panna cotta cu ciocolata si cafea din: lapte, smantana dulce, zahar, ciocolata menaj, espresso si folii de gelatina.

Ingrediente:

pentru panna cotta:

  • 200 ml lapte
  • 200 ml smântână dulce
  • 30 g zahăr
  • 200 g ciocolată menaj
  • 1 ceşcuţă cu espresso îndulcit
  • 2 folii de gelatină

 

Mod de preparare:

Toarnă într-o cratiţă laptele, smântână şi zahărul şi pune-le la fiert. Adaugă espresso îndulcit şi gelatina înmuiată în apă rece şi stoarsă.

Amestecă bine şi lasă să se răcorească puţin. Intre timp, toacă mărunt ciocolata cu cuţitul şi încorporeaz-o în laptele călduţ, amestecând cu telul.

Umple cu această compoziţie 8 forme metalice îmbrăcate pe interior cu folie alimentară.

Pune desertul în frigider şi lasă-1 cel puţin 3 ore. Serveşte panna cotta decorată după preferinţă (fructe, frişcă).

 

Panna cotta cu ciocolată şi cafea

Pofta buna!

 

 

Terină de Fructe de Mare

Terină de Fructe de Mare. Combinând diverse fructe de mare într-o textură fină și aromată, această terină poate transforma orice masă într-o experiență culinară memorabilă. Este nu doar un deliciu pentru papilele gustative, dar și un festin vizual. Ingrediente Creveți (200 g): Creveții sunt o sursă excelentă de proteine slabe și oferă o cantitate importantă […]

Campari Tonic

Campari Tonic: o băutură simplă și rafinată, cu origini italiene, perfectă pentru cei care iubesc amestecurile ușor amare și răcoritoare. Aceasta este o alegere excelentă pentru un aperitiv sau pentru momente de relaxare într-o zi caldă. Campari, un lichior italian amar, este bine cunoscut pentru notele sale de citrice și plante aromatice, iar atunci când […]

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.