Panna cotta de ciocolata cu prune
PrinteazaPanna cotta de ciocolata cu prune din: frisca, zahar, ciocolata amaruie, gelatina, unt, prune, zahar, cardamom.
Ingrediente:
- 500 ml frisca
- 50 g zahar
- 100 g ciocolata amaruie (cel putin 60% cacao)
- 2 lingurite praf de gelatina
- o bucati de unt cat o nuca pentru uns formele
- sos:
- 300 g prune
- 500 g zahar
- un praf de cardamom
Mod de preparare:
Se toarnă frişca într-o oală şi se adaugă zahăr; se încălzeşte până sub punctul de fierbere. Se ia vasul de pe plită şi se adaugă ciocolata amăruie ruptă bucăţi. Se lasă să se topească. Intre timp, se înmoaie gelatina într-o ceaşcă, în apă rece, cca 10 min.
Se adaugă apoi în compoziţia de ciocolată şi se amestecă, pentru a se dizolva. Se ung cu unt 4 boluri şi se toarnă înăuntru crema de ciocolată; se lasă să se întărească la frigider peste noapte.
Se prepară sosul: prunele se golesc de sâmburi, se aşază într-o crăticioară şi se adaugă 100 ml de apă, zahăr şi cardamom. Se dau în clocot şi se lasă apoi să fiarbă cca 10 min. Apoi se lasă să se răcească.
Cu câteva minute înainte de servire se scoate panna cotta din frigider şi se răstoarnă din forme pe farfurii pe care s-a amplasat deja o oglindă de sos de prune. Se serveşte imediat.
Panna cotta de ciocolata cu prune
Pofta buna!