Panna cotta cu ciocolată

Printeaza

Panna cotta cu ciocolată din: frisca, ciocolata neagra, gelatina, zahar brun, zahar vanilinat, seminte de susan, menta, lapte, galbenusuri, zahar tos, scortisoara, afine, biscuiti si smantana.

 

Ingrediente:

  • 60 ml frisca
  • 120 g ciocolata neagra
  • 8 g gelatina
  • 75 g zahar brun
  • zahar vanilinat
  • 30 g seminte de susan
  • menta tocata
  • 500 ml lapte
  • 4 galbenusuri
  • 100 g zahar tos
  • scortisoara
  • 200 g afine
  • 200 g biscuiti
  • 200 g smantana

 

 

Mod de preparare:

Gelatina se înmoaie cu puţină apă, apoi se topeşte la bain- marie.

Smântână se amestecă bine cu zahărul brun şi ciocolata neagră topită, două pliculeţe zahăr vanilinat, seminţele de susan şi menta tocată.

Se toarnă amestecul în forme stropite cu apă rece, se lasă să se răcească complet, apoi se introduc la rece pentru minimum patru ore.

Laptele dulce se amestecă bine cu gălbenuşurile, zahărul vanilinat rămas şi zaharul tos.

Se fierb la bain marie sau la foc mic pana se ingroasa compozitia, apoi se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca complet.

Se rastoarna compozitia din forme pe platouri si se toarna deasupra sosul de vanili.

Se presara afinele si o lingurita cu scortisoara, se decoreaza cu biscuiti. Se poate decora cu fursecuri.

 

Panna cotta cu ciocolată

Panna_cotta_cu_ciocolata

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.