Panna cotta cu afine

Printeaza

Panna cotta cu afine din: smantana, zahar, vanilie, afine.

Ingrediente:Panna cotta cu afine 

  • 500 ml smântână lichidă
  • 3 foi de gelatină
  • 80 g zahăr
  • 1 păstaie de vanilie
  • menta
  • 200 g afine
  • 100 g zahăr

 

Mod de preparare:

Pune gelatina la înmuiat în puţina apă pentru câteva minute. Fierbe smântână lichidă 15 minute împreună cu zahărul, conţinutul păstăii de vanilie, amestecând continuu.

Ia de pe foc, adaugă gelatina scursă şi amestecă să se dizolve. Toarnă compoziţia obţinută în forme şi lasă-le la frigider pentru 3 ore.

Pasează afinele şi pune pe foc piureul obţinut, împreună cu zahărul. Lasă-l la scăzut, apoi la răcit.

Serveşte cu sos de afine.

 

Pofta buna!


Poate te intereseaza si:

Panna cotta cu sos de zmeura si vanilie

Panna cotta cu sos de zmeura si vanilie din: frisca lichida obtinuta prin baterea a 500 ml smantana dulce, lapte fiert si racit, zahar, gelatina, cognac, esenta de vanilie, zmeura. Ingrediente: 500 ml frisca lichida obtinuta prin baterea a 500 ml smantana dulce 90 ml lapte fiert si racit 100g zahar 10g gelatina 1 lingura cognac 1 […]

Panna cotta cu rubarba

Panna cotta cu rubarba din: rubarbă, zahăr, frişcă lichidă, gelatină, zahăr, compot. Ingrediente pentru compot:  500 g rubarbă 200 g zahăr Ingrediente pentru panna cotta:  150 ml frişcă lichidă  100 ml lapte integral  3 foi gelatină  100 g zahăr Ingrediente pentru servit: 12 linguri compot Mod de preparare: Se pregăteşte compotul, pentru care se folosesc numai tijele de rubarbă care se […]

Panna Cotta cu sos

Panna Cotta cu sos din: foi de gelatina, baton de vanilie, zahar, frisca, mure, suc de lamaie, miere. Ingrediente: 8 foi de gelatina 1 baton de vanilie 80 g zahar 600 ml frisca 400 g mure 4 linguri suc de lamaie 2 linguri miere   Mod de preparare: Gelatina se înmoaie în apă rece. Se […]

Panna cotta cu roşii uscate si linte

Panna cotta cu roşii uscate si linte: lapte, smnatana, linte rosie, rosii uscate, muguri de boabe, ghimbir, menta, sare, piper, gelatina, biscuit cu custuroi, rosii cherry, capere. Ingrediente: 500 ml lapte 300 ml smântână grasă 100 g linte roşie 3 linguri roşii uscate, în ulei 50 g muguri de boabe (fasole mung) 1/2 linguriţă ghimbir […]

 

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.