Panna cotta cu biscuiti
PrinteazaPanna cotta cu biscuiti din: smantana, lapte, zahar, gelatina, biscuiti, unt, fructe, ciocolata.
- 450 ml smântână dulce
- 200 ml lapte
- 60 g zahăr
- 20 g gelatină
- esenţe 90 ml sirop (jeleu de fructe)
Decor:
- biscuiţi digestivi
- 2 linguri unt topit
- fructe
- ciocolată rasă
Mod de preparare:
Se încălzesc la foc mic laptele cu smântână, apoi se adaugă zahărul şi esenţele şi se lasă la fiert cca 1 minut. Când compoziţia a căpătat o consistenţă mai densă, se ia de pe foc şi se lasă la răcorit, apoi se adaugă gelatina hidratată în prealabil.
Se amestecă cu telul. Se adaugă siropurile. Se sfărâmă biscuiţii digestivi şi se amestecă cu cele două linguri de unt topit, până când se leagă compoziţia.
Se aşază biscuiţii pisaţi într-un recipient transparent apăsând uşor cu lingura să se uniformizeze stratul.
Peste biscuiţi se toarnă pana cotta în straturi, având grijă să se lase la întărit până când se pune următorul strat.
Dacă nu aveţi mult timp la dispoziţie sau pur şi simplu vă doriţi nişte deserturi cu o singură aromă, se pune compoziţia până când se umple paharul/borcanul.
Pofta buna!