Panna cotta cu coacaze rosii
PrinteazaPanna cotta cu coacaze rosii din: coacaze, lapte, smantana, zahar, gelatina, vanilie.
- 400 g coacăze
- 200 ml lapte
- 200 ml smântână de frişca
- 30 g zahăr pudră
- 20 g gelatină
- 1 linguriţă cu extract de vanilie
- 100 g zahăr tos
Mod de preparare:
Hidratează 10 g de gelatină conform instrucţiunilor de pe plic. Pune pe foc smântână de frişca, laptele, zahărul şi dă deoparte când atinge punctul de fierbere.
Adaugă extractul de vanilie şi amestecă bine. După 3-4 minute, pune gelatina hidratată şi amestecă până la dizolvarea ei.
Spală fructele şi pune-le pe foc împreună cu zahărul şi două linguri de apă. După ce au dat un clocot, pasează-le şi strecoară-le printr-un tifon sau sită şi încorporează restul de gelatină hidratată. Amestecă bine.
Toarnă în paharele pregătite un strat alb şi dă paharele la rece 10-15 minute.
Toarnă deasupra un strat roşu şi mai dă din nou la rece. Alternează straturile până la terminarea compoziţiilor şi dă paharele la rece.
Panna cotta cu coacaze rosii
Pofta buna!