Panna cotta cu coacaze
PrinteazaPanna cotta cu coacaze din: flori de liliac, zahar, frisca, coacaze, lamaie, sirop.
- flori de liliac mov
- 1 cană zahăr
- 1 cană apă
- 1 lămâie
- 1 pliculeţ de gelatină
- 300 ml frişcă lichidă
- 75 g coacăze negre sau afine
- 100 ml sirop de liliac
- 40 g zahăr
Jeleul de coacăze:
- 100 g coacăze negre sau afine
- 30 g zahăr
- 15-20 ml suc de lămâie
Mod de preparare:
Sirop de liliac: se desprind florile de pe tulpină, îndepărtându-se părţile verzi; se spală în apă rece şi se scurg. Se face siropul din apă şi zahăr; se adaugă zeama de lămâie şi se ia de pe foc.
Se adaugă florile, se amestecă şi se acoperă cu un capac, lăsându-se 12 ore. Se trece siropul prin sită.
Panna cotta: se prepară gelatina după instrucţiunile de pe plic. într-o cratiţă se pun frişca lichidă, coacăzele trecute prin sită, siropul de liliac şi zahărul. Se aduce până aproape de fierbere, se ia de pe foc şi se amestecă.
Se înfierbântă bine pe foc, dar nu se fierbe. Se stinge focul şi se adaugă gelatina; se omogenizează şi se lasă să se răcorească. Se toarnă în forme şi se dă la frigider, până a doua zi, când se prepară şi jeleul de coacăze.
Se pasează coacăzele cu suc de lămâie; se adaugă zahăr şi se fierb la foc mediu până se îngroaşă. Se lasă să se răcorească.
Inainte de servire se scoate panna cotta din forme, se acoperă cu gelatină de coacăze şi se ornează cu flori de liliac şi coacăze proaspete.
Pofta buna!