Panna cotta cu frunze de menta si capsune

Printeaza

O reteta de Panna cotta cu frunze de menta si capsune din: smantana, lapte, zahar, gelatina, zahar vanilat, unt, capsune, sirop de artar si frunze de menta.

Ingrediente:Panna cotta cu frunze de menta si capsune

  • 450 ml de smântână dulce
  • 200 ml de lapte
  • 3 linguri de zahăr
  • 1 lingură de gelatină
  • 2 plicuri de zahăr vanilat
  • 1 lingură de unt
  • 4-5 căpşune pentru ornat
  • 4 linguri de sirop de arţar
  • frunze de mentă

 

Mod de preparare:

Se încălzesc într- u n vas, pe foc mic, laptele şi smântână. Se adaugă zahărul şi zahărul vanilat. Se amestecă bine şi se lasă lafierti minut. Se ia vasul de pe foc şi se adaugă gelatina. Se amestecă bine şi se lasă să se răcească aproximativis minute. Se ung cu unt 4 forme (boluri, ceşti de cafea, cupe etc.) şi se toarnă panna cotta. Când sunt complet reci, se dau la frigider pentru minimum 3 ore.

Cupele se pot servi ca atare. Dacă panna cotta este însă în alt tip de forme, se răstoarnă pe câte o farfurie chiar înainte de servire. Se orneazăcu frunze de mentă şi cu căpşune feliate, iar deasupra se va turna puţin sirop de arţar.

Panna cotta cu frunze de menta si capsune

Panna cotta cu frunze de menta si capsune

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.