Panna cotta cu pere caramel
PrinteazaPanna cotta cu pere caramel din: suc de lamaie, zahar, vanilie, rozmarin, frisca, mascarpone, gelatina, pere, unt, vin, scortisoara.
- sucul de la 1-1/2 lămâie
- 240 g zahăr
- 1 baton de vanilie
- 1 crenguţă mică de rozmarin
- 300 ml frişcă
- 300 g mascarpone
- 4 foiţe de gelatină
- 4 pere
- 2 linguri unt
- 375 ml vin alb
- 1 baton de scorţişoară
- 4 fructe stea
Mod de preparare:
Amestecaţi sucul de la o lămâie cu 100 g zahăr, lăsaţi-l să se caramelizeze, fără să amestecaţi. Turnaţi caramelul în forme mici de sufleu, unse în prealabil cu unt. Scoateti măduva vaniliei.
Puneţi pe foc atât măduva, cât şi vanilia împreună cu rozmarinul, frişca, brânza mascarpone, 100 g zahăr, fierbeţi totul la foc mic, cca. 15 minute. Inmuiaţi gelatina, scoateţi rozmarinul şi batonul de vanilie, apoi lăsaţi-le să se răcească.
Stoarceţi gelatina şi dizolvaţi-o în frişcă. Turnaţi amestecul rezultat în forme şi lăsaţi-le circa 3 ore la rece. Scoateţi sâmburii perelor, prin partea de jos şi stropiţi-le cu sucul de lămâie. Topiţi restul zahărului. Incorporaţi untul.
Cufundaţi perele în amestec, apoi stingeţi cu vinul. Adăugaţi scorţişoara şi fructele stea. Ţineţi pe foc 3- 5 minute. Cufundaţi formele în apă fierbinte, apoi răsturnaţi prăjitura pe farfurii. Ornaţi după cum doriţi.
Poftă bună!