Panna cotta cu pere caramel

Printeaza

Panna cotta cu pere caramel din: suc de lamaie, zahar, vanilie, rozmarin, frisca, mascarpone, gelatina, pere, unt, vin, scortisoara.

Ingrediente:Panna cotta cu pere caramel

  • sucul de la 1-1/2 lămâie
  • 240 g zahăr
  • 1 baton de vani­lie
  • 1 crenguţă mică de rozma­rin
  • 300 ml frişcă
  • 300 g mascarpone
  • 4 foiţe de gelatină
  • 4 pere
  • 2 linguri unt
  • 375 ml vin alb
  • 1 baton de scorţişoară
  • 4 fructe stea

 

 

Mod de preparare:

Amestecaţi sucul de la o lămâie cu 100 g zahăr, lăsaţi-l să se caramelizeze, fără să amestecaţi. Turnaţi cara­melul în forme mici de su­fleu, unse în prealabil cu unt. Scoateti măduva vanili­ei.

Puneţi pe foc atât mădu­va, cât şi vanilia împreună cu rozmarinul, frişca, brânza mascarpone, 100 g zahăr, fierbeţi totul la foc mic, cca. 15 minute. Inmuiaţi gelati­na, scoateţi rozmarinul şi batonul de vanilie, apoi lăsaţi-le să se răcească.

Stoarceţi gelatina şi dizolvaţi-o în frişcă. Turnaţi amestecul rezultat în forme şi lăsaţi-le circa 3 ore la rece. Scoateţi sâmburii perelor, prin partea de jos şi stropiţi-le cu sucul de lămâie. Topiţi restul zahărului. Incorporaţi untul.

Cufundaţi perele în amestec, apoi stingeţi cu vi­nul. Adăugaţi scorţişoara şi fructele stea. Ţineţi pe foc 3- 5 minute. Cufundaţi formele în apă fierbinte, apoi răsturnaţi prăjitura pe farfu­rii. Ornaţi după cum doriţi.

 

 

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.