Panna cotta cu roşii uscate si linte
PrinteazaPanna cotta cu roşii uscate si linte: lapte, smnatana, linte rosie, rosii uscate, muguri de boabe, ghimbir, menta, sare, piper, gelatina, biscuit cu custuroi, rosii cherry, capere.
- 500 ml lapte
- 300 ml smântână grasă
- 100 g linte roşie
- 3 linguri roşii uscate, în ulei
- 50 g muguri de boabe (fasole mung)
- 1/2 linguriţă ghimbir
- 2 crenguţe mentă proaspătă
- sare
- piper
- 2 plicuri gelatină
- 1 biscuit cu usturoi
Ingrediente garnitură şi decor:
- 4-5 roşii cherry
- 1 lingură capere
- 4-5 frunze mentă
- 2-3 căţei de usturoi
- sare
- piper
Mod de preparare:
Intâi de toate fierbi laptele cu frunzele de mentă. Il laşi la răcit câteva minute, după care adaugi smântână, roşiile uscate şi tăiate mărunt, lintea şi mugurii de boabe. Condimentezi după gust.
Adaugi apoi gelatina, preparată după instrucţiunile de pe plic. Compoziţia obţinută o torni în forme şi le dai la rece pentru 2 ore.
Tai roşiile cherry în jumătate şi le căleşti în 2 linguri de ulei (de la roşiile uscate), împreună cu usturoiul şi caperele.
Panna cotta cu roşii uscate si linte
Pofta buna!