Panna cotta cu rubarba coapta
PrinteazaPanna cotta cu rubarba coapta din: frisca, lapte, vanilie, lamaie, rubarba, gelatina.
- 1 l frişcă
- 400 ml lapte
- esenţă de vanilie
- 30 g gelatină granule
- 5 tije rubarbă
- lămâie
- îndulcitor, după gust
Mod de preparare:
Cureţi, speli şi tai tijele de rubarbă, le aşezi într-o tavă, presari peste ele îndulcitor, zeama de lămâie şi dai tava la cuptorul încins până când se înmoaie. Laşi la răcit.
Pentru panna cotta, aşezi pe foc frişca amestecată cu laptele şi îndulcitor şi o ţii 2 minute.
Separat, prepari gelatina conform indicaţiilor de pe ambalaj, apoi o adaugi în lapte, pui esenţă şi amesteci câteva minute.
Torni în pahare cremă până la jumătate, aşezi câteva tije coapte de rubarbă şi completezi cu cremă, apoi le dai la rece cel puţin 4 ore.
Panna cotta cu rubarba coapta
Pofta buna!