Panna Cotta cu sos
PrinteazaPanna Cotta cu sos din: foi de gelatina, baton de vanilie, zahar, frisca, mure, suc de lamaie, miere.
- 8 foi de gelatina
- 1 baton de vanilie
- 80 g zahar
- 600 ml frisca
- 400 g mure
- 4 linguri suc de lamaie
- 2 linguri miere
Mod de preparare:
Gelatina se înmoaie în apă rece. Se crestează batonul de vanilie şi se scoate miezul cu vârful cuţitului. Batonul, miezul lui, zahărul şi frişca se pun la fiert şi se lasă să clocotească uşor, timp de cca 10 min. Apoi se iau de pe foc şi se îndepărtează păstaia de vanilie.
Se dizolvă gelatina în compoziţia caldă de frişcă. Se lasă să se răcească. Panna Cotta se toarnă în 4 forme mici (a 150 ml); se lasă la frigider cca 2 ore, ca să se întărească. Murele se dau în fiert cu suc de lămâie şi miere.
Se strecoară şi se lasă să se răcească. în momentul servirii, panna cotta se răstoarnă pe farfurii şi şe ornează cu boabe de mure. Se toarnă sosul de mure şi se decorea-ză eventual cu frunze de mentă.
Panna Cotta cu sos
Pofta buna!