Panna cotta cu vin
PrinteazaPanna cotta cu vin din: frisca, vin, zahar, vanilie, foi de gelatina, lapte, cacao, zahar, ciocolata neagra.
Panna cu vin:
- 100 ml frişcă lichidă
- 100 ml vin alb dulce şi aromat
- 1 lingură zahăr
- 1 baton de vanilie
- 3 foi de gelatină
Panna cu cacao:
- 100 ml frişcă lichidă
- 100 ml lapte
- 2 linguri cacao
- 1 lingură zahăr
- 3 foi gelatină
Sos de ciocolată:
- 100 ml frişcă lichidă
- 50 g ciocolată neagră
Mod de preparare:
Se pun la foc, la bain-marie frişca, zahărul şi vinul. Se amestecă încet şi continuu. Se adaugă miezul de vanilie; când a ajuns la temperatura de fierbere, se dă deoparte. Se încorporează gelatina hidratată în apă rece; se toarnă în forme şi se dă la frigider 20-30 min.
Se fierbe laptele cu cacao, apoi se strecoară peste frişcă şi zahăr; se amestecă încet, pe foc mic. Se încorporează gelatina hidratată în apă rece. Se răstoarnă în aceeaşi formă şi se lasă din nou la frigider.
Pentru sos, se dizolvă ciocolata în frişca încălzită. Se scoate forma din frigider, se ţine câteva secunde în apă clocotită, se răstoarnă pe platou şi se toarnă sosul.
Pofta buna!