Panna cotta cu zmeura
PrinteazaPanna cotta cu zmeura din: smantana, zahar, vanilie, zmeura.
- 500 ml smântână lichidă
- 3 foi de gelatină
- 80 g zahăr
- 1 păstaie de vanilie (sau 1 linguriţă de esenţă)
- zmeură şi frunze de mentă (decor)
- 200 g zmeură
- 100 g zahăr
Mod de preparare:
Pune gelatina la înmuiat în puţina apă pentru câteva minute.
Fierbe smântână lichidă 15 minute împreună cu zahărul, conţinutul păstăii de vanilie (sau esenţa), amestecând continuu. Ia de pe foc, adaugă gelatina scursă şi amestecă să se dizolve.
Toarnă compoziţia obţinută în forme şi lasă-le la frigider pentru 3 ore.
Pasează zmeura, dă-o prin sită pentru a îndepărta seminţele şi pune pe foc piureul obţinut, împreună cu zahărul.
Lasă-l la scăzut, apoi la răcit.
Serveşte cu sos de zmeură şi decorat cu zmeură proaspătă şi frunze de mentă.
Pofta buna!