Panna Cotta cu fructe
PrinteazaPanna Cotta cu fructe din: frisca, lapte dulce pasteurizat, zahar, gelatina, esenta de vanilie, colorant alimentar, fructe de padure, frunze de lamaita.
- 50 ml frisca lichida sau smantana dulce pentru frisca
- 90 ml lapte dulce pasteurizat
- 100 g zahar
- 1 plic (10 g) gelatina
- 1 fiola esenta de vanilie
- cateva picaturi colorant alimentar
- 100 g fructe de padure
- cateva frunze de lamaita
Mod de preparare:
Pui gelatina la înmuiat în laptele rece, pentru 10 minute. între timp, pui frişca şi zahărul pe foc, să se încălzească până la temperatura de fierbere.
Iei vasul de pe foc, adaugi gelatina hidratată în lapte şi amesteci până obţii o compoziţie omogenă.
Aromatizezi crema cu esenţa de vanilie şi o împărţi în două cantităţi egale, pe care le colorezi diferit, întrebuinţând cele 2 tipuri de colorant alimentar.
Torni în cupe crema roz şi o introduci în frigider până se întăreşte. Torni apoi crema verde şi o păstrezi in frigider până se întăreşte.
Repartizezi în cupe fructele, în prealabil spălate şi curăţate sau transformate în sos, prin fierbere timp de 3-4 minute, în 100 g zahăr şi 2-3 linguri de apă.
Dacă vrei să rastorni crema, e bine sa o lasi sa se intareasca in forme de silicon, in prealabil stropite cu putina apa.
Panna Cotta cu fructe
Pofta buna!