Tort de Mere cu Cremă de Zahăr Ars – Rețetă Tradițională și Nutrițională din: mere, faina, zahar, unt, oua, praf de copt, scortisoara, oua, lapte, zahar, esenta de vanilie. Descoperă rețeta noastră unică de Tort de Mere cu Cremă de Zahăr Ars. O combinație perfectă de arome, cu istorie și valori nutriționale detaliate. Ideală pentru […]
Panna cotta cu jeleu de fructe de padure
PrinteazaPanna cotta cu jeleu de fructe de padure din: jeleu, fructe de padure, gelatina, lapte, lamai, iaurt, vanilie.
Ingrediente:
- 2×30 g pliculeţe cu jeleu de zmeură, fără zahăr
- 25 ml apă fiartă
- 100 g amestec de fructe de pădure
- 30 g gelatină
- 60 ml apă
- 125 ml lapte
- coaja rasă şi sucul de la 2 lămâi
- 600 ml iaurt slab
- 1 păstaie de vanilie
- 100 g xylitol (îndulcitor)
Mod de preparare:
Panna cotta cu jeleu de fructe de padure: Prepară jeleul cu apa fiartă, după instrucţiunile de pe pachet. Adaugă fructele de pădure şi amestecă. Toarnă compoziţia într-o formă de budincă, unsă cu apă rece.
Lasă la frigider timp de 2-3 ore.
Pentru panna cota, dizolvă gelatina în apă timp de 5 minute. Intr-o cratiţă pune laptele, sucul şi coaja de lămâie, iaurtul, seminţele de vanilie şi îndulcitorul şi pune pe foc.
Amestecă permanent şi lasă până când compoziţia începe să fiarbă, la cratiţa de pe foc şi adaugă gelatina. Omogenizează bine şi lasă până când se răceşte.
Toarnă compoziţia peste jeleul întărit şi lasă la frigider timp de 4-6 ore, sau peste noapte. Scufundă forma în apă fiartă timp de 20 de secunde, apoi răstoarnă panna cota pe un platou.
Pofta buna!
Tort de Mere cu Cremă de Zahăr Ars – Rețetă Tradițională și Nutrițională