Panna cotta cu jeleu de portocale

Printeaza

O reteta de Panna cotta cu jeleu de portocale din: smantana, lapte, zahar pudra, zahar tos, suc de portocale, amidon, gelatina, ciocolata cu lapte, rom si baton de vanilie.

Ingrediente:Panna cotta cu jeleu de portocale

  • 250 ml smantana pentru frisca
  • 250 g lapte caldut
  • 100 g zahar pudra
  • 3 linguri cu zahar tos
  • 400 ml suc de portocale proaspat stors
  • 2 linguri cu amidon
  • 1-1/2 lingurite cu gelatina granule
  • 50 g ciocolata cu lapte
  • 3 linguri cu rom
  • 1/2 baton de vanilie

 

Mod de preparare:

Pentru panna-cotta, pune smântână pe foc cu zahărul pudră şi amestecă uşor. Nu trebuie să dea în clocot. La final, adaugă romul, înmoaie gelatina în câteva linguri cu lapte, iar când s-a topit, pune-o pe foc împreună cu restul de lapte şi vanilia, încălzeşte-le, dar fără să fiarbă.

într-un vas, amestecă uşor compoziţia de smântână şi pe cea de gelatină şi lapte, strecurată în prealabil.

Pune pe foc sucul de portocale cu amidonul şi zahărul tos. Amestecă pentru a nu se forma cocoloaşe şi lasă pe foc până se îngroaşă. Toarnă jeleul călduţ în pahare transparente, iar peste el, pune crema panna-cotta călduţă.

Lasă la rece câteva ore. înainte de a servi, rade deasupra ciocolată cu lapte. Fiind un desert potrivit într-o zi de sărbătoare, decorează paharele cu panglici de hârtie şi fundite din iută.

Panna cotta cu jeleu de portocale

Panna cotta cu jeleu de portocale

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.