Panna cotta cu jeleu de portocale
PrinteazaO reteta de Panna cotta cu jeleu de portocale din: smantana, lapte, zahar pudra, zahar tos, suc de portocale, amidon, gelatina, ciocolata cu lapte, rom si baton de vanilie.
- 250 ml smantana pentru frisca
- 250 g lapte caldut
- 100 g zahar pudra
- 3 linguri cu zahar tos
- 400 ml suc de portocale proaspat stors
- 2 linguri cu amidon
- 1-1/2 lingurite cu gelatina granule
- 50 g ciocolata cu lapte
- 3 linguri cu rom
- 1/2 baton de vanilie
Mod de preparare:
Pentru panna-cotta, pune smântână pe foc cu zahărul pudră şi amestecă uşor. Nu trebuie să dea în clocot. La final, adaugă romul, înmoaie gelatina în câteva linguri cu lapte, iar când s-a topit, pune-o pe foc împreună cu restul de lapte şi vanilia, încălzeşte-le, dar fără să fiarbă.
într-un vas, amestecă uşor compoziţia de smântână şi pe cea de gelatină şi lapte, strecurată în prealabil.
Pune pe foc sucul de portocale cu amidonul şi zahărul tos. Amestecă pentru a nu se forma cocoloaşe şi lasă pe foc până se îngroaşă. Toarnă jeleul călduţ în pahare transparente, iar peste el, pune crema panna-cotta călduţă.
Lasă la rece câteva ore. înainte de a servi, rade deasupra ciocolată cu lapte. Fiind un desert potrivit într-o zi de sărbătoare, decorează paharele cu panglici de hârtie şi fundite din iută.
Panna cotta cu jeleu de portocale
Pofta buna!