Panna cotta cu jeleu de rodii
PrinteazaPanna cotta cu jeleu de rodii din: lapte, smantana, zahar, gelatina, sare, rodii, limeta.
- 600 ml lapte
- 400 ml smântână dulce pentru frişcă
- 4-6 linguri zahăr
- 20 g praf de gelatină
- 2 linguriţe cu vârf condiment pudră pentru turtă dulce
- un praf de sare
Pentru jeleu:
- 2 rodii
- 1 limetă
- 2-3 linguri zahăr
- 1 linguriţă cu vârf praf de gelatină
Mod de preparare:
Pentru budinca de lapte se înmoaie gelatina în 50 ml apă. Se pune la fiert 200 ml lapte, se adaugă condimentul pentru turtă dulce şi se fierbe 1-2 minute amestecând încontinuu.
Se strecoară printr-o sită nu prea deasă, după care laptele rezultat se amestecă cu restul de lapte şi 200 ml smântână. Se îndulceşte după gust şi se adaugă un praf de sare.
Se pune la fiert, se lasă să dea în clocot, după care se ia de pe foc, şi se încorporează gelatina înmuiată. Se amestecă până ce aceasta se dizolvă complet.
Se lasă la răcorit şi se amestecă cu restul smântânii bătute spumă nu prea tare. Se împarte în pahare clătite cu apă rece şi se pun la frigider.
Pentru jeleu se stoarce zeama rodiilor, se adaugă zeama limetei, iar dacă nu au rezultat 300 ml de lichid, se completează cu apă.
Se ia circa 50 ml din acest lichid şi se înmoaie praful de gelatină. Restul sucului se îndulceşte după gust şi se dă într-un clocot.
Se ia de pe foc, se încorporează gelatina înmuiată şi se amestecă până se dizolvă. Când jeleul s-a răcorit puţin, dar este complet lichid, se repartizează în paharele umplute cu budinca, de lapte şi se lasă la rece până la servire.
Se ornează cu firicele de coajă de limetă.
Panna cotta cu jeleu de rodii
Pofta buna!