Panna cotta de lămaie cu sos de zmeură

Printeaza

Panna cotta de lămâie cu sos de zmeură din: smantana dulce, zahar, foi de gelatina, pastaie de vanilie, lamaie, zmeura si frunze de menta.

Ingrediente:

  • 500 g smântână dulce
  • 80 g zahăr
  • 3 foi de gelatină
  • 1 păstaie de vanilie
  • 1 lămâie

pentru sosul de zmeură:

  • 200 g zmeură
  • 100 g zahăr

pentru decor:

  • 1 lămâie
  • câteva frunze de mentă

 

Mod de preparare:

Pune gelatina la înmuiat în apă rece pentru câteva minute.

Intre timp, pune smântână într-o cratiţă şi fierbe-o 15 minute, împreună cu zahărul, păstaia de vanilie tăiată în două pe lungime şi coaja de lămâie rasă, amestecând frecvent.

Ia cratiţa de pe foc. Stoarce gelatina, pune-o în cra- tiţa cu smântână şi amestecă. Toarnă compoziţia în forma şi pune-le să se întărească în frigider 2-3 ore.

Spală bine zmeura, zvânt-o şi, cu ajutorul unui blender de mână, paseaz-o împreună cu zahărul. Strecoară amestecul prin sită pentru a obţine un sos omogen.

Scoate preparatul din formă şi serveşte-1 cu câteva picături de sos de zmeură. Decorează cu coajă de lămâie confiată tăiată julien şi cu câteva frunzuliţe de mentă.

 

Panna cotta de lămâie cu sos de zmeură

Poftă bună!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.