Panna cotta de lămaie cu sos de zmeură
PrinteazaPanna cotta de lămâie cu sos de zmeură din: smantana dulce, zahar, foi de gelatina, pastaie de vanilie, lamaie, zmeura si frunze de menta.
Ingrediente:
- 500 g smântână dulce
- 80 g zahăr
- 3 foi de gelatină
- 1 păstaie de vanilie
- 1 lămâie
pentru sosul de zmeură:
- 200 g zmeură
- 100 g zahăr
pentru decor:
- 1 lămâie
- câteva frunze de mentă
Mod de preparare:
Pune gelatina la înmuiat în apă rece pentru câteva minute.
Intre timp, pune smântână într-o cratiţă şi fierbe-o 15 minute, împreună cu zahărul, păstaia de vanilie tăiată în două pe lungime şi coaja de lămâie rasă, amestecând frecvent.
Ia cratiţa de pe foc. Stoarce gelatina, pune-o în cra- tiţa cu smântână şi amestecă. Toarnă compoziţia în forma şi pune-le să se întărească în frigider 2-3 ore.
Spală bine zmeura, zvânt-o şi, cu ajutorul unui blender de mână, paseaz-o împreună cu zahărul. Strecoară amestecul prin sită pentru a obţine un sos omogen.
Scoate preparatul din formă şi serveşte-1 cu câteva picături de sos de zmeură. Decorează cu coajă de lămâie confiată tăiată julien şi cu câteva frunzuliţe de mentă.
Panna cotta de lămâie cu sos de zmeură
Poftă bună!