Decojeşti fructele litchi şi le îndepărtezi sâmburii. Le fierbi împreună cu zahărul, scorţişoara, anasonul, cardamomul, obţinând un compot concentrat.
Pasezi totul cu ajutorul unui blender, rezultând un piure fin de litchi, peste care adaugi o linguriţă de agar-agar şi pui din nou pe foc, pentru 1-2 minute.
Cureţi de coajă mango şi îl pasezi cu un blender, pentru a obţine un piure. Amesteci piureul de mango cu o linguriţă de agar-agar, puţină apă şi le pui la fiert, la foc mic, pentru 1-2 minute.
Pui într-un vas, la foc mic, smântână pentru frişcă, laptele, zahărul şi zahărul vanilinat şi amesteci până aproape de punctul de fierbere.
Impărţi amestecul de frişcă în 2 părţi egale. Incorporezi în jumătate piureul de litchi, iar în smântână rămasă, pe cel de mango.
Pui în forme individuale, în straturi, cele două creme. Serveşti după ce ai păstrat formele la rece 3-4 ore.
Litchi sau lychee – Beneficii pentru sanatate si retete. Lychee (Litchi chinensis) este un fruct tropical delicios, popular pentru gustul său dulce și exotic. Acesta este originar din regiunile tropicale și subtropicale ale Asiei, iar în prezent este cultivat în mai multe țări din lume. Bogat în nutrienți: Lychee este o sursă bună de vitamina […]
Suc natural de litchi din: litchi, miere, suc de lamaie. Sucul de litchi este o băutură revigorantă și plină de arome exotice. Litchi este bogat în vitamine și minerale esențiale. Acest suc poate fi savurat ca o băutură răcoritoare pe timp de vară sau poate fi inclus în diverse cocktailuri și băuturi mixte pentru o […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.