Panna Cotta cu martipan

Printeaza

Panna Cotta cu martipan din: gelatina, ulei de floarea soarelui, lapte, zahar tos, frisca, lichior de migdale, esenta de migdale, fulgi de migdale si zahar tos.

 

Ingrediente:Panna_Cotta_cu_martipan

  • 5 plicuri gelatina
  • 1 lingura ulei de floarea soarelui
  • 300 ml lapte integral
  • 100 g zahar tos
  • 300 ml frisca lichida
  • 4 linguri lichior de migdale
  • cateva picaturi esenta de migdale
  • 75 g fulgi de migdale
  • 1-2 linguri zahar tos

 

 

Mod de preparare:

Inmoaie gelatina în apă rece. Unge cu ulei 6 forme mici de puding.

Incălzeşte uşor 150 ml lapte cu zahărul, fără să fiarbă, la vasul de pe foc şi adaugă gelatina, amestecă pentru a se dizolva şi apoi adaugă laptele rămas, şi toarnă în formele pregătite. Dă la congelator minimum 4 ore sau peste noapte.

Rumeneşte migdalele 3-4 min, presară zahărul şi amestecă repede, ţine pe foc amestecînd până când se formează mici grămăjoare.

Aşază-le pe hârtie de copt şi lasă să se răcească. Dacă sunt prea voluminoase, sfărâmă grămăjoarele.

Pentru a servi, demulează formele pe platoul de servit, presară migdalele şi serveşte imediat.

 

Panna Cotta cu martipan

Panna_Cotta_cu_martipan

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Lavanda

Panna Cotta cu Lavandă: Delicatesă Aromată

Panna Cotta cu Lavandă: Delicatesă Aromată din: smantana, zahar, lavanda, extract de vanilie, gelatina, apa, fructe. Pannacotta cu lavandă este o reinterpretare elegantă a clasicului desert italian. Aromele delicate ale lavandei se îmbină perfect cu cremozitatea pannacottei pentru a crea un desert cu adevărat special. Pentru a pregăti pannacotta cu lavandă, veți avea nevoie de […]

Panna cotta cu sos de fructe

Panna cotta cu sos de fructe

Panna cotta cu sos de fructe din: gelatina, smantana, zahar, piure de fructe de pădure, iaurt, fructe de padure. Ingrediente: Sosul de fructe: 10 g zahăr 100 g fructe de sezon Compoziţia de budincă: 8 g foi de gelatină 250 g smântână lichidă cu 35% grăsime 75 g zahăr 100 g piure de fructe de pădure […]

 

 

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

  1. Valentina Negrescu

    Panna cotta este prajitura mea preferata

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.