Panna cotta pe pat de ciocolata

Printeaza

Panna cotta pe pat de ciocolata din: frisca, vanilie, sare, zahar, gelatina, crema de whisky, ciocolata cu lapte si menta.

 

Ingrediente:

  • 600 ml frisca lichida
  • o pastaie de vanilie
  • un praf sare
  • 6 linguri zahar pudra
  • 5 foi gelatina

pentru sos:

  • 50 g unt
  • 10 ml crema de whisky
  • 4 linguri frisca
  • 150 g ciocolata cu lapte
  • menta pentru ornat

 

Mod de preparare:

Se pun 100 ml apă rece într-un bol si se înmoaie foile de gelatină. Se toarnă frişca într-un vas, se adaugă zahărul, un praf de sare si păstaia de va­nilie tăiată.

Se lasă să fiarbă şi se amestecă încontinuu timp de 20 de minute.

In momentul în care a început să clo­cotească, se reduce focul şi se mai lasă 5 minute.

Se dă deoparte, se adaugă gelatina scursă de apă si se amestecă. Se toarnă în forme şi, după ce s-au răcit uşor, se lasă la frigider câteva ore.

Pentru sos, se pun la baie de aburi toate ingredientele şi se amestecă. După ce s-a legat, se lasă să se răcească.

Se aşază panna cotta pe un platou şi se serveşte pe pat de sos de ciocolată. Se ornează cu fâşii din păstaia de vanilie şi frunzuliţe de mentă.

Panna cotta pe pat de ciocolata

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Panna cotta cu sos de fructe

Panna cotta cu sos de fructe

Panna cotta cu sos de fructe din: gelatina, smantana, zahar, piure de fructe de pădure, iaurt, fructe de padure. Ingrediente: Sosul de fructe: 10 g zahăr 100 g fructe de sezon Compoziţia de budincă: 8 g foi de gelatină 250 g smântână lichidă cu 35% grăsime 75 g zahăr 100 g piure de fructe de pădure […]

 

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.