Navarin de Miel: Tocană Franceză de Primăvară – Rețetă Traditionala și Nutritivă din: carne de miel, ulei de masline, ceapa, usturoi, faina, supa, rosii, morcovi, pastarnac, cartofi, fasole verde, sare, piper, patrunjel. Navarin de Miel, o tocană franceză de primăvară, este o celebrare a simplității și a bogăției gusturilor. Această rețetă clasică, care îmbină carnea […]
Panna cotta cu rubarba
PrinteazaPanna cotta cu rubarba din: rubarbă, zahăr, frişcă lichidă, gelatină, zahăr, compot.
Ingrediente pentru compot:
- 500 g rubarbă
- 200 g zahăr
Ingrediente pentru panna cotta:
- 150 ml frişcă lichidă
- 100 ml lapte integral
- 3 foi gelatină
- 100 g zahăr
Ingrediente pentru servit:
- 12 linguri compot
Mod de preparare:
Se pregăteşte compotul, pentru care se folosesc numai tijele de rubarbă care se curăţă si se taie în cuburi mici.
pune rubarba astfel tăiată într-un bol, se presară cu zahăr si se lasă la macerat 30 de minute. Apoi, se pune apă cât să acopere rubarba si se fierbe 30 de minute.
Se pune gelatina la înmuiat în apă rece 10-15 minute. Laptele, zahărul si frişca se amestecă si se pun pe foc, să dea un clocot.
trage amestecul de lapte de pe foc, se toarnă peste gelatină şi se amestecat.
repartizează laptele cu gelatină în cupe, se toarnă compotul de rubarbă după ce s-a răcit si se dau la frigider 4 ore.
Panna cotta cu rubarba
Pofta buna!
Navarin de Miel: Tocană Franceză de Primăvară – Rețetă Traditionala și Nutritivă