Panna cotta cu sos de zmeura si vanilie

Printeaza

Panna cotta cu sos de zmeura si vanilie din: frisca lichida obtinuta prin baterea a 500 ml smantana dulce, lapte fiert si racit, zahar, gelatina, cognac, esenta de vanilie, zmeura.

Panna_cotta_cu_sos_de_zmeura_si_vanilie

Ingrediente:

  • 500 ml frisca lichida obtinuta prin baterea a 500 ml smantana dulce
  • 90 ml lapte fiert si racit
  • 100g zahar
  • 10g gelatina
  • 1 lingura cognac
  • 1 lingurita esentade vanilie
  • 600g zmeura proaspata

 

Mod de preparare:

Puneti gelatina lainmuiat in lapte rece. Puneti pe foc, la bain marie, frisca amestecata cu zaharul.

Nu lasati amestecul sa fiarba. Tnainte de a da in clocot, luati vasul de pe foc si adaugati gelatina dizolvatain laptele rece, vanilia, cognacul si amestecab bine ingredientele.

Turnati amestecul acestain castroane de sticla umezite cu apa, apoi puneti-le lafrigider pentru mai multe ore, pana se intareste amestecul.

Panna cotta se rastoarna din castroane pe farfurioare reci, inainte de servire.

Marunfiti jumatate din cantitatea de fructe, amestecati sosul obtinut cu fructele intregi si turnati din acest amestec peste fiecare portie, la servire.

Panna cotta se poate servi si cu sirop caramel, cacao, ciocolata topitacu mirodenii.

 

Panna cotta cu sos de zmeura si vanilie

Panna_cotta_cu_sos_de_zmeura_si_vanilie

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Panna cotta cu sos de fructe

Panna cotta cu sos de fructe

Panna cotta cu sos de fructe din: gelatina, smantana, zahar, piure de fructe de pădure, iaurt, fructe de padure. Ingrediente: Sosul de fructe: 10 g zahăr 100 g fructe de sezon Compoziţia de budincă: 8 g foi de gelatină 250 g smântână lichidă cu 35% grăsime 75 g zahăr 100 g piure de fructe de pădure […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.