Panna Cotta
PrinteazaO reteta simpla si delicioasa de panna cotta din: frisca, lapte, zahar, gelatina, cacao, cafea si esenta de vanilie.
- 275 frisca lichida
- 150 ml lapte
- 3 lingurite cu zahar
- 15 g gelatina
- 20 g cacao
- 1 lingura cafea solubila
- esenta de vanilie
Mod de preparare:
Fiecare strat îl vom face separat, astfel că vom împărţi ingredientele în trei (în mod egal). Amestecă frişca lichidă cu laptele şi lasă la foc mic. Când a ajuns la punctul de fierbere, adaugă zahărul şi esenţa de vanilie. Lasă la fiert un minut, după
Care încorporează gelatina înmuiată în câteva linguri cu apă rece. Toarnă compoziţia într-o caserolă de plastic şi lasă la congelator. Intre timp, amesteci cacaua cu zahărul, adaugi câteva linguri din amestecul de lapte cu frişcă.
Omogenizează, apoi adaugă restul de amestec de lapte cu frişcă. Toarnă compoziţia peste stratul de vanilie şi lasă din nou la rece.
Pentru stratul de cafea, procedăm întocmai ca la stratul de cacao. Când şi stratul de cacao s-a întărit suficient, toarnă compoziţia de cafea şi lasă la rece până se întăreşte complet.
Panna Cotta
Poftă bună!