Pansotti cu sos de nuci
PrinteazaPansotti cu sos de nuci din: faina, oua, branza ricotta, sfecla, patrunjel, parmezan, nucsoara, sare, miez de nuca, usturoi si ulei de masline.
Pentru pansotti:
- 500 g făină
- 3 ouă proaspete
Pentru umplutură:
- 300 g brânză ricotta
- sfeclă şi pătrunjel
- 3 ouă
- 100 g parmezan
- nucşoară
- sare
Pentru sos:
- miez de nucă
- 1 căţel de usturoi mare
- ulei de măsline
Mod de preparare:
Curăţaţi, spălaţi şi tocaţi sfecla şi pătrunjelul. Intr-un castron, combinaţi brânza ricotta, parmezanul ras, ouăle, sarea şi puţină nucşoară. Când aceste ingrediente sunt bine omogenizate, puneţi şi legumele tocate.
Separat, pregătiţi sosul, combinând miezul de nucă cu usturoiul peste care picuraţi ulei şi amestecaţi continuu, până realizaţi un sos fin şi legat.
Pentru pansotti, întindeţi aluatul într-o foaie subţire pe care o tăiaţi cu ruleta în pătrate cu latura de 6-7 cm.
Pe mijlocul fiecărui pătrat de aluat, puneţi câte o linguriţă de umplutură. Impăturiţi apoi fiecare pătrat de aluat şi presaţi-le marginile cu degetele ude.
Puneţi la fiert pansotti în apă ce clocoteşte şi când apeştia se ridică la suprafaţa lichidului luaţi-i cu o spumieră.
Puneţi-i pe un platou fierbinte, acoperiţi-i cu sosul de nuci şi aduceţi preparatul la masă.
Pansotti cu sos de nuci
Pofta buna!