Panzanella cu ciuperci salbatice

Printeaza

 

Ingrediente:Panzanella cu ciuperci salbatice

  • 8 felii de pâine de secară
  • 1 ceapă roşie de apă
  • salată verde
  • rucola sau un altfel de salată aromată
  • 300 g ciuperci sălbatice (uscate sau conservate)
  • ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • busuioc
  • o lingurita muştar iute
  • 1-2 lingurite otet de mere sau pere

 

Mod de preparare:

Taie pâinea cubulete şi prăjeşte-le într-o tigaie, în ulei încins, până devin crocante. Spală şi curăţă legumele, taie ceapa julien şi rupe salata. Intr-o altă tigaie, pune ciupercile (cele deshidratate se lasă o noapte în apă) întregi, cu o lingură de ulei, sare şi piper, să se înmoaie.

Intr-un bol mic, amestecă 100 ml ulei de măsline cu muştarul şi oţetul, până obţii un sos. Aşază într-un castron salata amestecată cu ceapa, picură deasupra sos şi sărează, piperează după gust.

Adaugă ciu­percile, câteva frunze de busuioc şi crutoanele. Stropeşte totul cu sos, din nou, şi serveşte imediat.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.