Panzanella delicioasă
PrinteazaO reteta de panzella delicioasa din: paine, ceapa verde, sparanghel, rosii, dovlecei, ulei de masline extravirgin, otet balsamic, busuioc, sare, piper si rosii cherry.
Reţeta clasică de panzanella prevede ca pâinea învechită să se pună la înmuiat în apă cu oţet, apoi să se stoarcă şi să se sfărâme cu degetele.
Se amestecă pâinea cu legume de vară, 1 ceapă roşie tăiată julien şi cu mult busuioc, apoi se asezonează cu ulei de măsline extravirgin, sare şi piper, după gust.
- 300 g pâine
- 2 fire de ceapă verde
- 2 fire de sparanghel
- 2 roşii mici
- 2 dovlecei tineri
- 1 lingură ulei de măsline extravirgin
pentru dressing:
- 6 linguri ulei de măsline extravirgin
- oţet balsamic
- 5-6 frunzuliţe de busuioc
- sare şi piper
pentru decor:
- frunze de busuioc
- 2-3 roşii cherry
Mod de preparare:
Îndepărtează capetele dovleceilor şi opăreşte-i 2 minute în apă clocotită, apoi lasă-i să se răcească.
Spală roşiile şi taie-le cuburi, eliminând seminţele. Curăţă sparanghelul şi opăreşte-l. Curăţă ceapa şi taie-o rondele.
Taie pâinea cubuleţe şi prăjeşte-o într-o tigaie neaderentă cu 1 lingură de ulei, sare şi piper, după gust.
Pune într-un castron roşiile, dovleceii tăiaţi bucăţele, sparanghelul şi ceapa verde tăiate rondele.
Asezonează cu ulei şi oţet balsamic, după gust.
Adaugă crutoanele de pâine şi amestecă bine, apoi aromează cu busuiocul tăiat julien.
Umple cu această compoziţie 4 forme rotunde şi lasă-le să se odihnească în frigider înainte de a servi.
Le răstorni pe farfurii şi decorezi cu frunze de busuioc şi cubuleţe de roşii.
Panzanella delicioasă
Pofta buna!