Ingrediente: 8 felii de pâine de secară 1 ceapă roşie de apă salată verde rucola sau un altfel de salată aromată 300 g ciuperci sălbatice (uscate sau conservate) ulei de măsline sare piper busuioc o lingurita muştar iute 1-2 lingurite otet de mere sau pere Mod de preparare: Taie pâinea cubulete şi prăjeşte-le […]
Panzanella cu somon
PrinteazaPanzanella cu somon din: masline kalamata, otet de vin, capere, sare, piper, ulei de masline, rosii, paine, castravete, ceapa, frunze de busuioc, somon.
- o mana de masline kalama cu samburii scosi
- 3 linguri otet de vin
- o lingura de capere scurse
- sare si piper dupa gust
- 3 linguri ulei de masline
- felii de paine veche de o zi taiate cubulete
- 3 rosii mari cubulete
- un castravete cubulete
- o ceapa de apa tocata
- o mana de frunze de busuioc tocate
- 500 g de somon taiat in 4
Mod de preparare:
Incingeţi grătarul şi ungeti-l cu ulei. Săraţi şi piperaţi somonul pe ambele părţi şi tineti-l pe grătar câte 5 minute pe fiecare parte.
Amestecaţi într-un bol măslinele, oţetul, caperele şi piper.
Turnaţi ulei şi omogenizaţi. Adăugaţi crutoanele de pâine, castravetele, ceapa, roşiile şi busuiocul.
Aşezaţi în boluri şi serviţi cu o bucată de somon la grătar deasupra.
Panzanella cu somon
Pofta buna!
poate iti place si:
Panzanella cu ciuperci salbatice
Panzanella delicioasă
O reteta de panzella delicioasa din: paine, ceapa verde, sparanghel, rosii, dovlecei, ulei de masline extravirgin, otet balsamic, busuioc, sare, piper si rosii cherry. Reţeta clasică de panzanella prevede ca pâinea învechită să se pună la înmuiat în apă cu oţet, apoi să se stoarcă şi să se sfărâme cu degetele. Se amestecă pâinea cu […]
Pofta buna!
Panzanella e o salata, nu-i asa?!