Papadie cu ceapa
PrinteazaO reteta simpla de papadie cu ceapa din: frunze papadie, ceapa, usturoi, ulei de masline, bicarbonat si sare.
- 2 kg frunze păpădie
- 200 g ceapă
- 6 căţei usturoi
- 1 pahar ulei de măsline
- bicarbonat
- sare
Mod de preparare:
Păpădia, spălată şi curăţată bine, se lasă la fiert într-un vas cu apă rece în care s-au adăugat bicarbonatul şi sarea. Se lasă până dă într-un clocot şi se scoate într-o strecurătoare, trecându-se apoi prin mai multe jeturi de apă rece.
Se lasă la scurs şi se toacă mărunt. Usturoiul pisat şi ceapa tăiată mărunt se călesc în ulei până ce încep să îşi schimbe culoarea. O parte se adaugă peste păpădie, se amestecă uşor şi se lasă vasul pe foc mic încă aproximativ un sfert de oră.
Se răstoarnă pe platoul de servit şi se presară deasupra restul de ceapă şi usturoiul călit. Se serveşte ornată cu rondele de ridichi.