Papanasi cu branza proaspata si coaja de lamaie
PrinteazaPapanasi cu branza proaspata si coaja de lamaie din: brânză proaspătă de vaci, zahăr, oua, praf de copt, sare, faina, coaja de lamaie, esenta.
Ingrediente:
- 500 g brânză proaspătă de vaci
- 150 g zahăr
- 3 ouă
- 1 plic praf de copt (pe care-l amesteci cu făina)
- 1 praf de sare
- coaja de la o lămâie
- 1 fiolă esenţă
- făină cât cuprinde pentru a ieşi un aluat consistent, ce poate fi întins într-o foaie de 1 cm grosime
Mod de preparare:
Papanasi cu branza proaspata si coaja de lamaie: Scurgi branza foarte bine într-un tifon şi o amesteci cu zahărul, coaja de lămâie rasă, esenţa aleasă, praful de sare, ouăle şi, la final, făina.
Intinzi o foaie din aluat, pe care o tai, în funcţie de preferinţă, cu o cană de supă, pentru papanaşi mari sau cu o cană de ceai, dacă vrei să faci papanaşi mai micuţi.
Mijlocul îl goleşti prin tăiere, cu un pahar pe care-l foloseşti la servirea tăriei. Astfel decupaţi, mai laşi papanaşii pe planşetă 10 minute, după care îi prăjeşti.
Dacă tigaia este de teflon, nu trebuie să pui prea mult ulei, din alt material, atunci trebuie să foloseşti mai mult ulei, pentru a nu se prinde aluatul de fundul acesteia.
După ce s-au rumenit, scoţi papanaşii pe prosoape de hârtie.
Aşezi papanaşii pe farfurii întinse şi, dacă în orice alt anotimp îi serveşti cu smântână şi dulceaţă, pe timp de vară îi poţi servi cu îngheţată asortată şi cu un sos de ciocolată.
Papanaşii sunt foarte buni calzi, iar dacă îngheţata este de calitate, aceasta nu se .va topi j imediat, aşa cum poate sunteţi tentaţi să credeţi.
Despre smântână nu se poate spune acelaşi lucru, deoarece se lichefiază imediat.
Pofta buna!