Papanasi bucovineni cu dulceata de afine
PrinteazaPapanasi bucovineni cu dulceata de afine din: brânză de vaci, făină, zahăr, praf de copt, coaja şi zeama de la 1 lămâie, sare, smântână, stafide, ulei, dulceaţă de afine.
Ingrediente:
- 1 kg brânză de vaci
- 400 g făină
- 3 linguri zahăr
- 1/2 plic praf de copt
- coaja şi zeama de la 1 lămâie
- 1 praf de sare
- 200 ml smântână
- 50 g stafide, opţional
- 200 ml ulei
- dulceaţă de afine
Mod de preparare:
Amesteci făina cu praful de copt stins cu zeama de la lămâie. Mixezi 5 minute brânza de vaci bine scursă şi o combini cu făina. Adaugi coaja de lămâie, un praf de sare şi zahărul. Omogenizezi toate ingredientele până obţii un aluat.
Pui uleiul la încins într-o cratiţă. Ungi rrrâinile cu făină şi faci biluţe din aluat pe care le aplatizezi şi le dai prin făină. Prăjeşti papanaşii în ulei pe ambele părţi, după care îi scoţi pe un şervet absorbant, pentru a îndepărta excesul de grăsime. Ii serveşti calzi cu smântână, dulceaţă de afine sau stafide.
Papanasi bucovineni cu dulceata de afine
Pofta buna!