Papanasi cu branza si sirop de soc

Printeaza

Papanasi cu branza si sirop de soc

Papanasi cu branza si sirop de soc

Ingrediente:

  • 2 ouă potrivit de mari
  • 1 lingură cu sirop de soc sau miere polifloră
  • l praf de copt
  • 1 plic de zahăr vanilat
  • sare
  • ulei pentru prăjit
  • smântână (opţional)

Preparare:

Brânza proaspătă se pasează cu o furculiţă si se amestecă bine cu ouăle, zahărul vanilat, grisul, un praf de sare si siropul de soc. Se cerne făina cu praful de copt şi se adaugă treptat, până se obţine un aluat potrivit de moale, care să se poată modela uşor. Se strânge tot aluatul din castron şi se frământă apoi pe un tocător sau pe o planşetă din lemn, presărată cu puţină făină.

Se întinde aluatul într-un sul din care se taie câte o bucată de aluat, care se modelează mai întâi în formă de bilă, apoi se aplatizează si se formează un gol în mijloc. Se pun pe planşeta presărată cu puţină făină si după aceea se prăjesc, câte 3-4, într-o tigaie încinsă cu ulei, la foc potrivit, să se pătrundă bine compoziţia.

Se prăjesc pe ambele părţi, se scot cu o furculiţă si se lasă puţin la scurs. Se pudrează cu zahăr şi se servesc. Cine doreşte mai poate adăuga peste ei şi câte o lingură de smântână.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Papanasii fara dulceata parca nu sunt papanasi. Dar o sa incerc si varianta asta de papanasi cu sirop de soc.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.