Papanasi cu cirese

Printeaza

Papanasi cu cirese

Papanasi cu cirese

Ingrediente:

  • 500 g brânză proaspătă de vaci
  • 2 ouă
  • coaja rasă de la o lămâie
  • 60 g făină
  • 200 g cireşe
  • 2 linguri de pesmet
  • ulei pentru prăjit
  • sare
  • zahăr pudră pentru ornat

Preparare:

Cireşele se spală, se curăţă de codiţe si de sâmburi şi se lasă la scurs într-o strecurătoare. Brânza proaspătă se pasează cu o furculiţă şi se amestecă bine cu făina, ouăle întregi, un praf de sare şi coaja rasă de lămâie. La sfârşit, se adaugă cireşele tăvălite prin pesmet.

Se amestecă uşor, doar cât să se înglobeze cireşele în aluat. Se ia cu lingura din aluat, se dă prin făină si se modelează rapid între palme. Când sunt gata formaţi primii papanaşi, se si pun la prăjit într-o tigaie bine încinsă cu ulei.

Se prăjesc pe ambele părţi, până se rumenesc frumos. Se scot şi se lasă la scurs, urmând să se prăjească alţi papanaşi gata formaţi. Se lasă puţin să se răcească,se pudrează cu zahăr şi se servesc.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Eu fac cel mai des papanasi cu dulceata de cirese amare. E un desert foarte bun.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.