Papanaşi cu dovlecei si branza de vaci
PrinteazaPapanaşi cu dovlecei si branza de vaci: dovlecei, oua, unt, sare, faina, branza de vaci.
- 2 dovlecei
- 2 ouă
- 100 g unt
- sare
- făină
- 2-3 linguri brânză de vaci
Mod de preparare:
Cureţi de coajă dovleceii, apoi îi dai pe râzătoare, îi presari cu sare şi îi laşi în strecurătoare, să se scurgă zeama. Ii presezi bine şi îi amesteci cu brânza de vaci, ouă, făina şi amesteci, înmoi o lingură în apă rece, ca să nu se lipească compoziţia de ea şi dai drumul compoziţiei într-o cratiţă cu apă clocotită, cu puţină sare.
Papanaşii sunt gata în circa 5 minute. Când se ridică, sunt fierţi. Scoţi apoi papanaşii pe un platou şi torni peste ei unt topit.
Papanaşi cu dovlecei si branza de vaci
Pofta buna!