Papanasi cu dulceata de visine si ciocolata
PrinteazaPapanasi cu dulceata de visine si ciocolata din: branza de vaci, oua, faina, praf de copt, bicarbonat de sodiu, zahar, coaja de lamaie, ulei, smantana, dulceata de visine, sos de ciocolata.
- 700 g brânză de vaci
- 3 ouă
- 500 g făină
- o linguriţă praf de copt
- o linguriţă bicarbonat de sodiu
- un pliculeţ zahăr pudră
- coajă rasă de lămâie
- ulei
Pentru servit:
- smântână
- dulceaţă de vişine
- sos de ciocolată
Mod de preparare:
Se sfărâmă cu furculiţa brânza de vaci, apoi se adaugă ouăle si se mixează bine. Se adaugă bicarbonatul de sodiu, praful de copt, zahărul pudră si coaja rasă de portocală.
La final, se adaugă făina, amestecând cu lingura la început, apoi cu mâna, până se formează un aluat moale. Aluatul se dă la rece cel puţin o oră.
Se pune uleiul la încins, timp în care se formează papanaşii (aproximativ 24 de papanaşi, cu căpăcele cu tot). Se prăjesc papanaşii în uleiul încins, pe ambele părţi, până îşi dublează volumul şi devin aurii.
Se scot cu paleta pe un şerveţel de bucătărie care să absoarbă uleiul în exces, apoi, cât încă sunt calzi, se toarnă deasupra smântână din belşug si se adaugă desupra fiecăruia un moţ de dulceaţă de vişine sau sos de ciocolată.
Pofta buna!