Papanasi cu dulceata din fructe de soc

Printeaza

Papanasi cu dulceata din fructe de soc din: branza, oua, faina, drojdie, zahar, sare, ulei, smantana, dulceaţă.

Ingrediente:Papanasi_cu_dulceata_din_fructe_de_soc

  • 500 g brânză dulce
  • 3 ouă
  • 250 g făină
  • 15 g drojdie proaspătă
  • 1 linguriţă zahăr
  • 1 praf de sare
  • 200 ml ulei

Pentru decor:

  • smântănă
  • dulceaţă din fructe de soc

 

Mod de preparare:

Dizolvi drojdia şi zahărul în 2 linguri de apă caldă, adaugi 2 linguri de făină şi omogenizezi. Vei obţine o maia pe care o laşi la dospit 20 de minute, la cald.

Mixezi brânza dulce împreună cu sarea, onăle bătute, maiaua crescută şi făina. Vei obtine un aluat potrivit de tare, pe care îl poti modela.

Il întinzi pe planşeta presărată cu făină, în strat gros de 2 cm. Il laşi să dospească la cald, 1/2 oră, apoi decupezi discuri, cu un pahar mare. In interiorul lor, decupezi discuri mici, cu un păhărel.

Prăjeşti inelele şi discurile mici în baie de ulei fierbinte. Scoti papanaşii pe şervejele absorbante şi îi serveşti calzi, cu smântână şi dulceată.

Papanasi cu dulceata din fructe de soc

Papanasi_cu_dulceata_din_fructe_de_soc

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.