Papanasi cu dulceata din fructe de soc
PrinteazaPapanasi cu dulceata din fructe de soc din: branza, oua, faina, drojdie, zahar, sare, ulei, smantana, dulceaţă.
- 500 g brânză dulce
- 3 ouă
- 250 g făină
- 15 g drojdie proaspătă
- 1 linguriţă zahăr
- 1 praf de sare
- 200 ml ulei
Pentru decor:
- smântănă
- dulceaţă din fructe de soc
Mod de preparare:
Dizolvi drojdia şi zahărul în 2 linguri de apă caldă, adaugi 2 linguri de făină şi omogenizezi. Vei obţine o maia pe care o laşi la dospit 20 de minute, la cald.
Mixezi brânza dulce împreună cu sarea, onăle bătute, maiaua crescută şi făina. Vei obtine un aluat potrivit de tare, pe care îl poti modela.
Il întinzi pe planşeta presărată cu făină, în strat gros de 2 cm. Il laşi să dospească la cald, 1/2 oră, apoi decupezi discuri, cu un pahar mare. In interiorul lor, decupezi discuri mici, cu un păhărel.
Prăjeşti inelele şi discurile mici în baie de ulei fierbinte. Scoti papanaşii pe şervejele absorbante şi îi serveşti calzi, cu smântână şi dulceată.
Papanasi cu dulceata din fructe de soc
Pofta buna!