Papanasi cu ovaz

Printeaza

Papanasi cu ovaz din: oua, faina, branza, fulgi de ovaz, zahar, sare, unt, smantana.

Ingrediente:Papanasi cu ovaz

  • 200 g brânză de vaci
  • 2 ouă
  • 200 g fulgi de ovăz
  • 200 g zahăr pudră
  • sare
  • 1 lingură cu unt
  • 1 praf de copt
  • 1 pahar cu smântână
  • 1 cană cu făină
  • cană cu ulei pentru prăjit

 

Mod de preparare:

Fărâmăm brânza de vaci cu furculiţa, amestecăm cu untul înmuiat, cu ouăle bătute ca pentru omletă, puţină sare şi 1 pahar cu zahăr pudră.

Amestecăm ingredientele, adăugăm fulgii de ovăz şi faina în care am amestecat praful de copt.

Frământăm cu mâna ca să obţinem un aluat omogen. în timpul frământatului adăugăm câte puţină smântână ca să dăm voie aluatului să crească.

Facem covrigei din aluat, prăjim în ulei încins până se rumenesc, scoatem pe platou şi pudrăm cu zahăr farin cât sunt călduţi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.