Papanasi cu smantana si gem
PrinteazaPapanasi cu smantana si gem
- 1 kg brânză de vaci
- 400 g făină
- 4 ouă
- 150 g zahăr farin compoziţie + 50 g pudrare
- o linguriţă de bicarbonat
- 2 linguriţe răzătură de lămâie
- 100 g griş
- 200 ml ulei
- 500 g smântână
- o linguriţă sare
Mod de preparare:
Brânza de vaci o amesteci cu făină, ouă, zahăr farin, bicarbonat, răzătura de lămâie şi sare. Din această compoziţie modelezi papanaşii în formă rotundă, apeşi în mijloc şi îi prăjeşti în ulei.
Ii pudrezi cu zahăr farin. Serveşti papanaşii calzi pe farfurie, cu smântână deasupra. După preferinţă, pui şi gem (căpşune, piersici, caise etc.).
Pofta buna!