Papanasi cu smantana

Printeaza

Papanasi cu smantana din: branza de vaci, oua, faina, gris, sare, unt, smantana.

Ingrediente:Papanasi cu smantana

  • 1/2 kg brânză de vaci
  • 3 ouă crude
  • 4 linguri făină
  • 1 lingură gris
  • sare
  • 1 lingură unt
  • smântână

 

Mod de preparare:

Intr-un castron mai mare se amestecă brânza, ouăle crude, făina, grisul, untul şi sarea. Separat, se pune la fiert o cratiţă cu apă şi sare.

Papanaşii au dimensiunea unor găluşte şi se formează luând pe rând câte o lingură din compoziţia bine amestecată şi punând-o uşor în apa în clocot. Papanaşii sunt lăsaţi să fiarbă la foc mic 15-20 de minute, după care se scot din apă şi se servesc calzi, cu smântână.

Papanaşii pot fi pregătiţi şi prin prăjire. Se foloseşte acelaşi amestec, dar fără gris. In loc să se fiarbă, papanaşii sunt puşi într-o baie de ulei sau unt fierbinte şi se prăjesc bine pe ambele părţi. în final se servesc tot cu smântână.

Papanaşii pot fi folosiţi atât ca aperitive, cât şi ca desert, numai că în acest caz peste ei se presară zahăr pudră sau una-două linguriţe de dulceaţă mai fluidă (sau diluată).

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.