Papanași – Desertul Traditional Romanesc

Printeaza

Papanași – Desertul Traditional Romanesc. Papanașii sunt un desert traditional romanesc, iubit de generatii si apreciat pentru gustul sau unic si textura pufoasa.

Acest preparat dulce, realizat din branza de vaci, oua si faina, este adesea servit cu smantana si dulceata de afine, oferind o combinatie perfecta de arome.

Papanașii sunt ideali pentru a incheia o masa traditionala cu un desert delicios si satisfacator.

Ingrediente

  • 500 g branza de vaci
  • 2 oua
  • 150 g faina
  • 100 g gris
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • Coaja rasa de la o lamaie
  • Un praf de sare
  • Ulei pentru prajit

Pentru servire:

  • Smantana
  • Dulceata de afine (sau alta dulceata preferata)
  • Zahar pudra (optional)

Mod de preparare:

Pregatirea aluatului:

Intr-un bol mare, amesteca branza de vaci cu ouale, zaharul vanilat, esenta de vanilie si coaja rasa de lamaie. Omogenizeaza bine ingredientele.

Adauga faina, grisul, bicarbonatul de sodiu si un praf de sare. Amesteca pana obtii un aluat usor lipicios, dar care poate fi modelat.

Formarea papanașilor:

Presara putina faina pe maini si formeaza bile din aluat, de marimea unei mingi de tenis. Aplatizeaza-le usor si fa o gaura in mijlocul fiecarei bile, astfel incat sa obtii o forma de inel.

Din aluatul ramas, formeaza mici bile rotunde, care vor fi folosite pentru decor.

Prajirea papanașilor:

Incalzeste uleiul intr-o tigaie adanca la foc mediu. Prajeste papanașii cate 2-3 minute pe fiecare parte, pana devin aurii si crocanti.

Scoate-i pe un prosop de hartie pentru a absorbi excesul de ulei.

Servirea papanașilor:

Asaza fiecare papanaș pe o farfurie, adauga smantana deasupra, apoi pune dulceata de afine. Decoreaza cu bilele mici de aluat prajite si presara zahar pudra, daca doresti.

Valori nutritionale (per portie)

  • Calorii: 320 kcal
  • Proteine: 10 g
  • Grasimi: 15 g
  • Carbohidrati: 35 g
  • Fibre: 2 g

Papanași – Desertul Traditional Romanesc

  • Timp de pregatire: 15 minute
  • Timp de gatire: 20 minute
  • Timp total: 35 minute

Papanașii sunt un desert traditional romanesc care nu doar ca incanta papilele gustative, dar aduc si o nota de nostalgie, amintind de mesele in familie.

Preparandu-i acasa, vei reusi sa aduci bucurie celor dragi printr-un desert pufos, dulce si aromat.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.