Papanaşi cu gem de caise
PrinteazaPapanaşi cu gem de caise din: branza de vaci, faina, oua, zahar, bicarbonat, coaja de lamaie, gris, ulei, smantana, sare, gem de caise.
Ingrediente:
- un kg brânză de vaci
- 400 g făină
- 4 ouă
- 150 g zahăr
- 4 g bicarbonat
- coajă rasă de lămâie
- 100 g griş
- 200 ml ulei
- 500 g smântână
- un praf de sare
- gem de caise
Mod de preparare:
Papanaşi cu gem de caise: Brânza de vaci se amestecă bine cu făina, ouăle bătute, zahărul, bicarbonatul, coaja de lămâie, grişul şi sarea.
Se frământă bine până ce compoziţia se omogenizează, se formează papanaşi şi se prăjesc în ulei încins până se rumenesc.
Se servesc calzi cu smântână şi gem de caise deasupra.
Pofta buna!