Papanasi rusesti din: branza de vaci, ou, faina, zahar, sare. Ingrediente: 400 g brânză de vaci 1 ou 2 linguri de făină 1 praf de sare 1 lingură zahăr (opţional) Mod de preparare: Se amestecă ingredientele într-un bol până obţinem un aluat omogen şi lipicios, într-o farfurie plată turnăm puţină făină, care ne va […]
Papanasi cu iaurt
PrinteazaPapanasi cu iaurt din: faina, oua, lapte, iaurt, zahar, sare, drojdie, lamaie, ulei, smantana, dulceata, nuca de cocos.
- 1 kg făină
- 1 ou
- 500 ml lapte
- 100 g iaurt
- 4 linguri zahăr
- 1 praf de sare
- 10 g drojdie
- coaja de la 1 lămâie
- ulei, pentru prăjit
Pentru decor:
- 150 g smântână
- dulceaţă
- opţional, nucă de cocos rasă
Mod de preparare:
Amesteci toate ingredientele pentru aluat până obţii o cocă elastică, ce nu se mai lipeşte de degete.
Laşi aluatul la crescut până îşi dublează volumul şi-l întinzi într-o foaie de aproximativ 1 cm grosime.
Decupezi gogoşi cu gura unui pahar sau a unei căni, le rumeneşti în uleiul încins şi le scoţi pe şervete de hârtie, pentru a se absorbi excesul de ulei.
Serveşti papanaşii cu smântână, dulceaţă şi, opţional, cu nucă de cocos rasă.
Papanasi cu iaurt
Pofta buna!
poate te intereseaza si:
Papanasi cu struguri
Papanasi cu struguri din: branza dulce de vaci, gris, ou, struguri, faina, coaja de lamaie, unt, pesmet, zahar si zahar vanilat. Ingrediente: 250 g branza dulce de vaci 2 linguri gris 1 ou 200 g struguri mari de masa 2 linguri faina 1 lingurita coaja rasa de lamaie 100 g unt 100 g pesmet 1 […]
Pofta buna!