Papanasi cu iaurt

Printeaza

Papanasi cu iaurt din: faina, oua, lapte, iaurt, zahar, sare, drojdie, lamaie, ulei, smantana, dulceata, nuca de cocos.

Ingrediente:Papanasi cu iaurt

  • 1 kg făină
  • 1 ou
  • 500 ml lapte
  • 100 g iaurt
  • 4 linguri zahăr
  • 1 praf de sare
  • 10 g drojdie
  • coaja de la 1 lămâie
  • ulei, pentru prăjit

Pentru decor:

  • 150 g smântână
  • dulceaţă
  • opţional, nucă de cocos rasă

 

Mod de preparare:

Amesteci toate ingredientele pentru aluat până obţii o cocă elastică, ce nu se mai lipeşte de degete.

Laşi aluatul la crescut până îşi dublează volumul şi-l întinzi într-o foaie de aproximativ 1 cm grosime.

Decupezi gogoşi cu gura unui pahar sau a unei căni, le rumeneşti în uleiul încins şi le scoţi pe şervete de hârtie, pentru a se absorbi excesul de ulei.

Serveşti papanaşii cu smântână, dulceaţă şi, opţional, cu nucă de cocos rasă.

 

Papanasi cu iaurt

Papanasi cu iaurt

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 


poate te intereseaza si:

Papanasi rusesti

Papanasi rusesti

Papanasi rusesti din: branza de vaci, ou, faina, zahar, sare. Ingrediente: 400 g brânză de vaci 1 ou 2 linguri de făină 1 praf de sare 1 lingură zahăr (opţional)   Mod de preparare: Se amestecă ingredientele într-un bol până obţinem un aluat omogen şi lipicios, într-o farfurie plată turnăm puţină făină, care ne va […]

Papanasi cu struguri

Papanasi cu struguri

Papanasi cu struguri din: branza dulce de vaci, gris, ou, struguri, faina, coaja de lamaie, unt, pesmet, zahar si zahar vanilat. Ingrediente: 250 g branza dulce de vaci 2 linguri gris 1 ou 200 g struguri mari de masa 2 linguri faina 1 lingurita coaja rasa de lamaie 100 g unt 100 g pesmet 1 […]

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.