Papanaşi parfumaţi

Printeaza

Papanasi parfumati din: gris, lapte, zahar, zahar vanilat, rom, stafide, drojdie uscata, faina, oua, galbenus, ricotta, ulei de arahide, lamaie, sare si zahar pudra.

Ingrediente:

  • 150 ggriş
  • 600 ml lapte
  • 200 g zahăr
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 1 păhărel rom
  • 100 g stafide
  • 50 g fistic decojit
  • 1 plic drojdie uscată
  • 400 g faină albă „000″
  • 2 ouă
  • 1 gălbenuş
  • 200 g ricotta
  • 300 ml ulei de arahide
  • 1 lămâie
  • un praf de sare

pentru decor:

  • zahar pudra

 

Mod de preparare:

Toarnă 500 ml lapte într-o cratiţă, adaugă zahărul vanilat şi pune-l la fiert. Când începe să clocotească, adaugă gri­sul şi amestecă bine.

Dă focul mai mic şi fierbe-l 5 minute, apoi dă-l deoparte şi lasă-1 să se răcorească.

Inmoaie stafidele în rom şi macină fisticul decojit. Când grisul cu lapte este călduţ, adaugă zahărul, 100 ml lapte, drojdia, coaja rasă de lămâie, ricotta, ouăle, gălbenu­şul şi făina. Frământă până la obţinerea unui aluat moale.

Incorporează în aluat stafidele, romul şi fisticul măci­nat (foto 1). încinge uleiul într-o cratiţă şi umple un poş de patiserie cu aluatul obţinut. Aşază hârtie de copt pe o tavă şi unge-o cu ulei.

Pune pe ea cu poşul inele din aluat cu diametrul de circa 7-8 cm şi înălţimea de aproximativ 1 cm.

Pune cu ajutorul unei palete câte 3-4 ineluşe la prăjit (foto 3) în baia de ulei fierbinte şi prăjeşte-le pe ambele părţi circa 1 minut şi jumătate.

Scoate papanaşii şi aşază-i pe hârtie absorbantă, lasă-i să se răcească, aranjează-i pe un platou mare şi serveşte-i presăraţi cu zahăr pudră.

Papanaşi parfumaţi

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.