Papanasi prajiti
PrinteazaPapanasi prajiti
Ingrediente:
- 300 g brînză de vacă
- o felie paine
- 1 ceaşcă lapte
- 3 oua
- 100 g unt
- 3 linguri făină
- 2 linguri pesmet
- sare
- smantana
Mod de preparare:
Papanasi prajiti: Papanaşii prăjiţi se fac la fel ca şi cei fierţi, cu deosebirea că albuşurile le batem spumă şi le adăugăm la urmă, o dată cu un vîrf de cuţit de bicarbonat.
După ce facem papanaşii rotunzi în mînă, îi punem pe un fund, îi turtim puţin şi îi păturim cu muchia cuţitului.
Prăjim papanaşii în unt sau în altă grăsime pînă se rumenesc. îi prăjim în timpul mesei. Servim cu smîntană în sosleră.
Pofta buna!
Imi plac papanasii cu dulceata de mure.