Papanasi cu prune
PrinteazaO reteta delicioasa de papanasi cu prune din: branza de vaci, unt, oua, pesmet, faina, miere, amidon, zahar, frisca, zahar vanilinat si unt.
- 500 g branza de vaci
- 100 g unt moale
- 4 oua
- 180 g pesmet
- 200 g faina
- 2-3 linguri miere
- 1 lingurita amidon
- 12 cuburi de zahar
- 100 ml frisca
- 1 plic zahar vanilinat
- 50 g unt
Mod de preparare:
Se stoarce bine brânza de vaci. Se bate untul spumă cu ouăle; se înglobează brânza, 100 g pesmet, făina, 60 g zahăr şi 1 praf de sare. Se lasă să se odihnească 30 min.
Se aleg 12 prune frumoase şi se golesc de sâmburi, fără să le tăiem. Celelalte prune se taie jumătăţi, se golesc de sâmburi şi pulpa se taie cuburi.
Se pun la fiert cu miere şi 100 ml apă. Se adaugă amidonul dizolvat în prealabil într-o lingură de apă. Se lasă să dea în clocot, apoi se lasă la răcit.
Se pune la fiert o cantitate mare de apă cu sare. Se scoate din aluat o porţie mică şi se face proba: dacă se sfărâmă, se mai adaugă puţină făină în aluat. Prunele rămase întregi se umplu cu câte o bucăţică de zahăr.
Cu mâinile umede, se îmbracă prunele în aluat şi se modelează găluşte. Se introduc în apa fierbinte şi se lasă să fiarbă 15 min. la foc moale. Frişca se bate cu zahăr vanilinat.
Se încinge untul şi se prăjeşte restul de pesmet; se adaugă 1 lingură zahăr. Găluştele, scurse de zeamă, se tăvălesc prin pesmet şi se servesc cu compot şi frişcă.
Papanasi cu prune
Pofta buna!