Papanasi ca la Radauti

Printeaza

O reteta de papanasi ca la Radauti din: faina de grau, branza de vaci, zahar, praf de copt, zeama si coaja rasa de la o lamaie, sare, untdelemn, faina, smantana, dulceata si zahar pudra.

Ingrediente:Papanasi ca la Radauti

  • 400 g făină de grâu
  • un kg brânză de vaci
  • 2-3 linguri de zahăr
  • o linguriţă de praf de copt
  • zeama şi coaja rasă de la o lămâie
  • sare

pentru prăjit:

  • untdelemn
  • făină

pentru servit:

  • smântână
  • dulceaţă (de preferat: de fructe de pădure)
  • zahăr pudră

 

Mod de preparare:

Făina se cerne, se adaugă praful de copt (stins cu puţină zeamă de lămâie), apoi se amestecă bine cu brânza de vaci, zeama şi coaja de lămâie şi zahărul. Se pune în compoziţie puţină sare.

După ce aluatul s-a omogenizat, se lasă să se odihnească un sfert de oră. Se mode­lează din aluat sfere nu mai mari decât putem cuprinde cu mâna, apoi le aplatizăm puţin şi facem o gaură în mijlocul lor, pentru ca unt­delemnul să le poată pătrunde mai bine (papanaşii trebuie să arate ca nişte inele mai groase, cu o gaură nu prea mare).

Se prăjesc pe o parte şi pe alta în untdelemnul fierbinte, iar când se scot se aşază mai întâi pe hârtie absorbantă. Se presară zahăr pudră şi se servesc calzi, cu smântână şi dulceaţă.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.