Papanasi umpluti cu stafide
PrinteazaO reteta de papanasi umpluti cu stafide din: branza dulce de vaci, gris, ou, stafide, faina, coaja de lamaie, unt, pesemt, zahar si zahar vanilat.
- 250 g branza dulce de vaci
- 1 linguri gris
- 1 ou
- 100 g stafide inmuiate in rom
- 1 lingura faina
- 1 lingurita coaja rasa de lamaie
- 100 g unt
- 100 g pesmet
- 1 lingura zahar
- 1 lingura zahar vanilat
Mod de preparare:
Amestecaţi bine brânza de vaci cu grisul, oul şi făina. Adăugaţi coaja de lămâie şi amestecaţi în continuare până ce obţineţi o compoziţie omogenă. Din compoziţie formaţi un rulou cu o grosime de 3 cm. Pentru formarea ruloului folosiţi făină mai multă.
Impărţiţi ruloul în 16 părţi egale şi din fiecare formaţi câte o bilă, bine înfăinată. Faceţi câte o adâncitură în fiecare şi puneţi câte 4-5 stafide scurse. Strângeţi apoi aluatul bine în jurul lor şi daţi-le din nou forma rotundă. Fierbeţi papanaşii astfel obţinuţi în apă cu sare.
Puneţi papanaşii la fiert numai atunci când apa începe să clocotească. Când papanaşii se ridică la suprafaţa apei înseamnă că sunt fierţi. Luaţi vasul de pe foc şi lăsaţi-l acoperit încă 10 minute. între timp, topiţi untul într-o tigaie şi puneţi pesmetul să se rumenească, în acest pesmet scoateţi papanaşii, pe rând.
Acoperiţi-i bine cu pesmet şi apoi cu zahăr şi aşezaţi-i pe un platou.
Papanasi umpluti cu stafide
Pofta buna!