Papara cu spanac si smantana
PrinteazaPapara cu spanac si smantana din: spanac, franzela, oua, lapte, cascaval, sare, smantana, unt, piper.
- 1,5 kg spanac
- 1/2 franzelă
- 2 ouă
- 1 cană cu lapte
- 100 g caşcaval ras
- sare
- 1 pahar cu smântână
- 2 linguri cu unt
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi spanacul, spălaţi-l frunză cu frunză, clocotiţi-l 5 min în apă cu sare. Scurgeţi spanacul şi tocaţi-l mărunt, lăsaţi-l să scadă cu puţină sare şi 1 lingură cu unt.
Pregătiţi papara: încălziţi laptele, înmuiaţi feliile de franzelă, aşezaţi-le în formă unsă cu unt, puneţi spanacul.
Bateţi spumă 2 ouă cu laptele rămas, săraţi şi piperaţi amestecul, acoperiţi spanacul, peste care radeţi caşcaval. Puneţi forma în cuptor pentru 30 min.
Serviţi papara fierbinte, acoperită cu smântână, cu vin alb dulceag.
Pofta buna!